Vacature Business Controller

Over Polyganics
Polyganics is een medische technologie onderneming, in 1999 opgericht als een spin-off van de Rijksuniversiteit Groningen. Polyganics doet al meer dan 20 jaar onderzoek naar biologisch afbreekbare medische implantaten. Polyganics heeft hierbinnen internationaal een sterke positie verworven, met name door de succesvolle ontwikkeling en commercialisering van polymeerproducten met een toepassing in keel-, neus- en ooroperaties, perifere zenuw-reparaties en neurochirurgie. Deze producten worden wereldwijd verkocht. Polyganics heeft onlangs intrek genomen in een geheel nieuw, state-of-the-art bedrijfspand op de Zernike Campus en is daarmee klaar voor verder groei. Meer informatie kun je vinden op www.polyganics.com.

De functie:
Polyganics is op zoek naar versterking van de Finance afdeling. Als Business Controller word jij medeverantwoordelijk voor de financiële processen binnen de organisatie. Daarnaast ben je nauw betrokken bij de inrichting en het onderhoud van de IT-omgeving en bij de verantwoording van diverse subsidies. Je werkt direct samen met de Controller en hebt periodiek overleg met de CFO. Daarnaast heb je korte lijntjes met HR, operations, logistiek, projectmanagers en met business development en ben je in staat verbeterprocessen te signaleren en vorm te geven.

Jouw belangrijkste taken liggen op het vlak van:
– Financiële administratie (o.a. beheer grootboek, voorraadcontrole, beheer kostprijzen, verzorgen van diverse aangiftes)
– Projectadministratie (o.a. analyse actuals versus budget, verbeterpunten bespreken met projectmanagers en controller)
– Subsidie-administratie (o.a. periodieke voortgangsrapportages, administratieve verwerking en verantwoording conform regelgeving,  signaleren en implementeren van verbeteringen)
– Aansturen extern uitbesteed IT-onderhoud en beheer (o.a. coördineren IT-landschap, opzetten en beheren van IT-jaarplan inclusief budget, bewaking kwaliteit IT)

Jouw profiel:
– Een Bachelor’s degree in bedrijfseconomische richting/accounting
– Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
– Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
– Vaardigheid in het gebruik van softwarepakketten, zoals SAP, urenregistratiesysteem, digitaal archiefsystemen, rapportagesoftware
– Affiniteit met inrichting en onderhoud IT-omgeving
– Analytisch sterk, communicatief vaardig op alle niveaus, kritisch en initiatiefrijk.
– Kennis van en ervaring met regionale, nationale en Europese subsidies wordt op prijs gesteld.

Interesse?

Neem contact op met Henne Barkema (HR) +31 (0)6 52 0616 35 / +31 (0)50 588 65 88.
Jouw sollicitatie kan je e-mailen naar hrm@polyganics.com.

Headhunters en (uitzend)bureaus verzoeken wij uitdrukkelijk niet te reageren op deze vacature.